Πρόγραμμα 2ης εβδομάδας

Σάββατο 24/2/24
Κυριακή 25/2/24

Συναυλία  SOLD OUT
Μανώλης Μητσιάς, «Μια κιβωτός τραγούδια… μιας ζωής χρυσάφι»

  • Τοποθεσία:

    Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

  • Ημερομηνία:

    Σάββατο 24/2/24   SOLD OUT
    Κυριακή 25/2/24   SOLD OUT

  • Ώρα:

    20:00

  • Τραγούδι:
    Μανώλης Μητσιάς
  • Συμμετέχουν:

    Μικτή Χορωδία του Δ.Ω.Λ.

    Μουσικό σύνολο «Ενωδεία»

  • Μουσική διεύθυνση:

    Δημήτρης Καρβούνης

  • Εισιτήρια στο viva.gr καθώς και στο Public (Κούμα 6, Λάρισα): κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας, 65+)

Όλες οι τεράστιες επιτυχίες που μας πρωτοτραγούδησε με ευγένεια και σπάνιο ήθος από το 1969 μέχρι σήμερα ο Μανώλης Μητσιάς. Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας του, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού. Όπως τις ζωγράφισε ο ίδιος με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του.

Ο Μανώλης Μητσιάς πλαισιωμένος από τη Μικτή Χορωδία του Δ.Ω.Λ. και το μουσικό σύνολο «Ενωδεία» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη, αλλά και όλο τον κόσμο να σιγοτραγουδάει. Θα μας μεταφέρει τραγούδια σε στίχους κορυφαίων ποιητών και μελωδίες με την υπογραφή των σπουδαιότερων συνθετών της χώρας μας όπως:  Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Κηλαηδόνης, Μούτσης, Σπανός, Χατζηνάσιος, Μικρούτσικος, Ανδριόπουλος, Κραουνάκης κ.α.

Θα ακούσουμε τα αγαπημένα τραγούδια Ο Γιάννης ο φονιάς, Τσάμικος, Ελευσίνα, Ποτέ, Ερωτικό(Πιρόγα), Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη και πολλά άλλα που αποτελούν όλα εμβληματικές στιγμές του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού.

Μικτή Χορωδία του Δ.Ω.Λ.

Η Μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία του μαέστρου Γιάννη Τσανακά και επίλεκτων χορωδών της Λάρισας. Το φθινόπωρο του 2002, μετά το θάνατο του Γιάννη Τσανακά, η διεύθυνσή της ανετέθη στο σημερινό της μαέστρο Δημήτρη Καρβούνη. Με την ακατάπαυστη παρουσία και δραστηριότητά της η χορωδία εξελίχτηκε σε ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά μουσικά σύνολα του ΔΩΛ και της Λάρισας. Έδωσε πολλές συναυλίες στη Λάρισα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Κύπρος), στις οποίες παρουσίασε μεγάλο αριθμό έργων χορωδιακής μουσικής σε μορφή a cappella, καθώς και μεγάλα έργα σε συνεργασία με διάφορα ορχηστρικά σύνολα (Συμφωνική Ορχήστρα ΔΩΛ, ΣΟΝΔΛ, Ορχήστρα Νέων του Μουσικού Σχολείου του Rybnik της Πολωνίας, Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» “Plaza Enseble”, Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου κ.α.).

            Το 2003 βραβεύτηκε στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ  το 2004 και το 2009 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτμου «Η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής». Το Ανδρικό τμήμα της χορωδίας, συμμετείχε στην παράσταση «Κηποθέατρο» του Νίκου Κυπουργού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2003) ηχογράφηση της οποίας κυκλοφόρησε σε CD, και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2004). Το 2009 έδωσε συναυλία στην Ελασσόνα, προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου. Το 2013 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Θρησκευτικής Μουσικής στο Pomorie της Βουλγαρίας. Συνεργάστηκε με το μουσικό σύνολο “Piandemonium” παρουσιάζοντας τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη στη Λάρισα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Συμμετείχε στις παραστάσεις «Όλη η Ελλάδα για το Μίκη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το 2014 & 2015 διοργάνωσε σεμινάρια χορωδιακής μουσικής και Δ/νσης χορωδίας με τον επιφανή διευθυντή χορωδιών Αντώνη Κοντογεωργίου. Το 2007 ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το CD «Έλα να πάμε τσάρκα» το οποίο περιλαμβάνει ρεμπέτικες καντάδες, διασκευασμένες απ’ το μαέστρο της Δημήτρη Καρβούνη για χορωδία και οργανικό σύνολο, ενώ το 2019 κυκλοφόρησε CD με το έργο του Άλκη Μπαλτά “Ο εγωιστής Γίγαντας”, βασισμένο στο κείμενο του Oscar Wilde. To 2019 συμμετείχε στην παρουσίαση του “Requiem” του W. A. Mozart, συνεργαζόμενη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις Χορωδίες ΕΡΤ και Μακεδονίας υπό τη Διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά. Σημαντική στιγμή στην πορεία της ήταν η συνεργασία της με την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, σε συναυλία που δόθηκε στη Λάρισα τον Απρίλιο του 2021 στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο».

            Συνεργάζεται με πολλούς φορείς της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης (Δήμος Λαρισαίων, Ιερά Μητρόπολη, Θεσσαλικό Θέατρο, επιστημονικούς & πολιτιστικούς συλλόγους κ.α.).

Μουσικό σύνολο «Ενωδεία»

Το Μουσικό Σύνολο “Ενωδεία”  δημιουργήθηκε το 1997 απ’ τον Δημήτρη Καρβούνη και μια ομάδα κορυφαίων μουσικών της Λάρισας, με σκοπό την ποιοτική προσέγγιση της έντεχνης ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Το ρεπερτόριό του συνόλου περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια που γράφτηκαν για τον κινηματογράφο, το θέατρο, αλλά και ανεξάρτητους «κύκλους τραγουδιών», απ’ τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, το Μάνο Χατζιδάκι, το Μίκη Θεοδωράκη την Ελένη Καραΐνδρου, το Νίκο Κυπουργό, το Θάνο Μικρούτσικο, το Σταύρο Ξαρχάκο κ.α. Έδωσε συναυλίες στη Λάρισα και άλλες γειτονικές πόλεις, στα πλαίσια διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το 1997 και 1998, εμφανίστηκε στην τελετή λήξης του 5ου & 6ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών Λάρισας. Το Μάιο του ’99 έδωσε στη Λάρισα συναυλία, αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο, παρουσία του συνθέτη, ο οποίος εκφράστηκε με πολύ κολακευτικά σχόλια και δημόσια επαίνεσε την εργασία του συνόλου. Εκτός απ’ την αυτοτελή δραστηριότητά της, η “Ενωδεία” συνεργάζεται με τις χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, τις οποίες συνοδεύει σε διάφορες συναυλίες τους. Την άνοιξη του 2013 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι του 2015 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, πλαισιώνοντας τις Συναντήσεις Παιδικών Χορωδιών, υπό την διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου. Τον Απρίλιο του 2021 συνεργάσθηκε με την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, σε συναυλία που δόθηκε στη Λάρισα στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο». Για πολλά χρόνια είχε τακτική συνεργασία τον Κώστα Τσιάνο και το Θεσσαλικό Θέατρο.

 

 

Tο Μουσικό Σύνολο “ΕΝΩΔΕΙΑ” αποτελούν οι μουσικοί:

 

Ιωάννα Σιοπούδη - Πιάνο.

Γιώργος Τσιαρδάκας - Φλάουτο, Στέλιος Κοτρώτσιος - Κλαρινέτο,

Βαγγέλης Τσιαπλές & Κώστας Ταμβακάς - Μπουζούκι & Μαντολίνο,

Σπύρος Καβαλλιεράτος & Θανάσης Καλαμπάκας - Κιθάρα,

Γιώτα Στεφανοπούλου - Βιολί, Νίκος Νικολαΐδης - Τσέλο,

Νάνση Χατζή – Κοντραμπάσο, Φαίδρα Καρβούνη - Σαξόφωνο,

Χάιδω Ευθυμίου - Ακορντεόν, Γιάννης Μακρυγιάννης - Κρουστά.

 

Μουσική Διεύθυνση:

Δημήτρης Καρβούνης

Δημήτρης Καρβούνης

Ο Δημήτρης Καρβούνης γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη. Σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με καθηγητή τον Γιάννη Τσανακά. Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, καθώς και σεμινάρια με τους Cr. Wagner, G. Bredolo και Salv. Papagalo, ενώ το 1983 παρακολούθησε το θερινό σεμινάριο στο Zoltan Kodaly Pedagogical Institute of Music, στην Ουγγαρία.

Δίδαξε μουσική στο 6ο Γυμνάσιο Λάρισας (1983 - 2014), Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (1981 - 1995), στο σεμινάριο θεατρικής παιδείας του Θεσσαλικού Θεάτρου (1990) και συνεργάσθηκε με την Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας (1990 - 94). Απ’ το 1981 μέχρι το 2021 διηύθυνε την Παιδική Χορωδία και απ’ το 2002 μέχρι σήμερα την Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ. Διηύθυνε την Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας (1988 - 2006) και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (1993 - 1997). Το 1997 ίδρυσε, με άλλους Λαρισαίους μουσικούς, το Μουσικό Σύνολο «ΕΝΩΔΕΙΑ». Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Ως διευθυντής χορωδιών έδωσε πάνω από 600 συναυλίες, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε Συναντήσεις και Φεστιβάλ Χορωδιών, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας μεγάλο αριθμό έργων χορωδιακής μουσικής.

Απ’ το 1985 μέχρι το 2005 είχε μακρά συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετείχε στην Α’ εκτέλεση, σε συναυλίες και στη δισκογράφιση του «Requiem», καθώς και σε πολλές συναυλίες του με τα έργα «Άξιον εστί» και «Πνευματικό Εμβατήριο». Το 1994 παρουσίασε σε Α’ εκτέλεση και δισκογραφική παραγωγή τα «40 Παιδικά τραγούδια», στα οποία έκανε τη χορωδιακή επεξεργασία και την ενορχήστρωση μετά από ανάθεση του συνθέτη. Συνεργάσθηκε επίσης με το Μάνο Χατζιδάκι, το Σταύρο Ξαρχάκο, τον Νίκο Κυπουργό τον Αντώνη Κοντογεωργίου, τον Άλκη Μπαλτά, τον Κώστα Τσιάνο, τη Μαρία Φαραντούρη, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Θεσσαλικό Θέατρο κ.α.

Εργαστήριο
Disney Princes/Princesses Workshop by Sia Koskina …από την πρόβα στην παράσταση…

  • Ημερομηνία:

    Κυριακή 25/2/24

  • Τοποθεσία:

    Σκηνή της Αίθουσας Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας

  • Ώρα:

    12:00-16:00

  • Ηλικίες:

    13+

  • Πληροφορίες Σεμιναρίου:

    Αθηνά-Μαρία Μυλωνά 6906062038

  • Συντονισμός Σεμιναρίου:

    Έλλη Νταϊλιάνη 6981136698

Έλσα, Άριελ, Μουλάν, Ηρακλής, Γιασμίν & Αλαντίν, η Πεντάμορφη & το Τέρας, η Πριγκίπισσα & ο Βάτραχος, η Ραπουνζέλ, είναι μόνο μερικοί αγαπημένοι ήρωες της Disney!!

Αν μαγεύεσαι κι εσύ με τους τους ήρωες της Disney και ονειρεύεσαι να τους ενσαρκώσεις και να τους τραγουδήσεις, τότε μην χάσεις την ευκαιρία να λάβεις μέρος στο μεγάλο 4ωρο σεμινάριο της Σίας Κοσκινά στις 25 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του καθιερωμένου Φεστιβάλ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, «Μουσικότροπο»!!

Ναι είναι αλήθεια!! Η Ελληνίδα με την χαρακτηριστική χροιά, που αγαπήθηκε από τις μεταγλωττίσεις της Barbie & της Έλσας των «Frozen Ι & ΙΙ» που λάτρεψαν τα παιδιά όλου του κόσμου, η και ιδρύτρια της Πρώτης Σχολής Μιούζικαλ στη χώρα μας, Σία Κοσκινά, έρχεται στο φεστιβάλ Μουσικότροπο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας για ένα τετράωρο εφ’ όλης της ύλης σεμινάριο!

Οι συμμετέχοντες, αγόρια και κορίτσια από 13 ετών και πάνω, μέσα από το σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τον τρόπο να ενσαρκώνουν αγαπημένους ήρωες της Disney και να παρουσιάσουν το τελικό τους αποτέλεσμα σε μια παράσταση Showcase, μπροστά σε συγγενείς και φίλους!

ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ:

  • Σωματικό Ζέσταμα/ Body Warm Up
  • Η αναπνοή του τραγουδιστή – ηθοποιού/Breathings
  • Ασκήσεις Ορθοφωνίας/Speech
  • Φωνητική Άσκηση/Posture
  • Δραματουργική Ανάλυση Ρόλου/Dramatic Analysis
  • Υποκριτική στο Τραγούδι/Acting Through Song
  • Χορογραφία/ Choreography
  • Σκηνοθεσία Αποσπάσματος/Directions in Professional Performance
  • Μικρή Παράσταση σε κοινό /Little Showcase Performance
  • Απονομή Βεβαιώσεων-Γιορτή / Final Workshop Celebration

Βιογραφικό

Σία Κοσκινά

Η Σία Κοσκινά ερμηνεύει το μιούζικαλ στην Ελλάδα από το 1992 μέχρι σήμερα! Με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό που συμπεριλαμβάνει την εκπαίδευση δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους και σημαντικές υποτροφίες στο εξωτερικό, μία μακρά πορεία στην ελληνική μουσικοθεατρική σκηνή με μεγάλους πρωταγωνιστές, 20ετή καριέρα στη μεταγλώττιση σε χαρακτηριστικούς ρόλους των εταιριών: Disney,Mattel & Dreamworks, και την ίδρυση της πρώτης επαγγελματική σχολής μουσικού θεάτρου/μιούζικαλ στην Ελλάδα, που ακούει στο όνομα PMTP,  η Σία Κοσκινά, θεωρείται μία από τις πιο δυνατές εκπροσώπους του μιούζικαλ στη χώρα μας!

Αναλυτικές πληροφορίες για τη δράση και το έργο της Σίας Κοσκινά, μπορείτε να βρείτε στη Wikipedia, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%AF%CE%B1_%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC

Χορηγοί

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας που στηρίζουν αυτό το ταξίδι στην τέχνη.

Διοργανωτής: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας
Σύλληψη, Οργάνωση παραγωγής: Χρήστος Λενούτσος, διευθυντής Δ.Ω.Λ.


Βιντεοσκόπηση: Άκης Μπακόπουλος
Φωτογραφική επιμέλεια: Κώστας Μάντζιαρης


Τεχνική υποστήριξη: Θάνος Κυρίδης, Γιάννης Μπουρδούβαλης, Γιώργος Πολυκλείτου
Χόρδισμα πιάνου: Γιώργος Παπαϊωάννου
Προσωπικό υποδοχής: Δημήτρης Σγούρας, Ευαγγελία Οικονόμου
Γραφιστική: Γιάννης Μαρκάτος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Διαχείριση περιεχομένου ιστοσελίδας: dezitech
Copyright © Φεστιβάλ Μουσικότροπο - Δημοτικό Ωδείο Λάρισας