Η αναζήτηση μιας διαφορετικής μουσικής πρότασης, η ακρόαση αριστουργημάτων από σπουδαίους μουσικούς, η μουσική σαν παιχνίδι, σαν θεραπεία, σαν έκφραση και όλοι οι τρόποι που μας φέρνουν κοντά στη μουσική, δημιούργησε την ιδέα του φεστιβάλ «Μουσικότροπο».
Το φεστιβάλ Μουσικότροπο θέτοντας υψηλούς στόχους, καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Λάρισας με πανελλήνια ακτινοβολία.
Η πολυδιάστατη παρουσία του έχει χαρακτήρα πρωτίστως καλλιτεχνικό αλλά και κοινωνικό – εκπαιδευτικό. Ο κύκλος των δράσεων του είναι ποικιλόμορφος και διαμορφωμένος έτσι ώστε να καλύπτει διαφορετικά μουσικά ενδιαφέροντα και ανάγκες.
Με υψηλής ποιότητας παροχές σε όλες του τις δράσεις, οι οποίες είναι άρτια οργανωμένες, προσεγγίζει το επίπεδο μεγάλων καλλιτεχνικών οργανώσεων προσελκύοντας το ενδιαφέρον του μουσικόφιλου κοινού. Συγκεντρώνει επαγγελματίες και ενδιαφερόμενους με επιμορφωτικές δράσεις και μετατρέπεται σε πόλο έλξη για παιδιά, φέρνοντας τα κοντά στη μουσική.
Το φεστιβάλ Μουσικότροπο αποτελείται από τέσσερις συναυλίες που είναι και το κέντρο αυτής της γιορτής.
Οι συναυλίες πλαισιώνονται από παράλληλες δράσεις οι οποίες αποτελούνται από επιμορφωτικά σεμινάρια-εργαστήρια για μουσικούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, εμψυχωτές όλων των βαθμίδων σε επαγγελματική ή μη βάση, από προγράμματα για παιδιά, καθώς και έκθεση Εικαστικών Τεχνών.
Οι συναυλίες παρουσιάζονται τα βράδια του Σαββάτου ή Κυριακής, ενώ τα επιμορφωτικά προγράμματα τα πρωινά του Σαββάτου και Κυριακής. Σε τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες.
Φωτογραφία: Κώστας Μάντζιαρης
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Διπλωματούχος πιάνου με διάκριση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη και Ανώτερα Θεωρητικά στην τάξη του Γιάννη Τσανακά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Graz, στο σολιστικό τμήμα πιάνου σπουδάζοντας με τους Doris Wolf-Blumauer και Elza Kolodin. Αποφοίτησε με τον τίτλο ‘Magister der Künste’ (Master of Art).
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο ‘Ελένη Μυκονίου’ από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει λάβει υποτροφίες του ιδρύματος Τζίνα Μπαχάουερ, του Υπουργείου Επιστημών και Ερευνών Αυστρίας, καθώς και του κοινωφελούς ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Παρακολούθησε σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με τους Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου - Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf Kehrer, Bernard Ringeisen, Patrick Cohenκαι Malkom Bilson.
Οι μέχρι τώρα καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στην Αυστρία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ιασίου της Ρουμανίας, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Νις Σερβίας καθώς και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επίσης είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα-12 πιανίστες).
Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ έχει διδάξει πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το 1999 - 2012 ως ειδικός επιστήμονας. Eίναι ο ιδρυτής του φεστιβάλ Μουσικότροπο που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθώς και του φεστιβάλ σύγχρονης σύνθεσης “outHEAR New Music Week” που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Γκρατς Αυστρίας.
Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.